• Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
Cuma, 22 Şubat 2019
Özgür Manşet
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yaşam
  • Kadın
  • Kültür
  • Spor
  • Tüm Haberler
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Yaşam
  • Kadın
  • Kültür
  • Spor
  • Tüm Haberler
No Result
View All Result
Özgür Manşet
No Result
View All Result

CHP’li Böke, AKPM tasarısını reddetmesini savundu: Aydın kesimini görmezden geliyordu

26 Ocak 2019
CHP’li Böke, AKPM tasarısını reddetmesini savundu: Aydın kesimini görmezden geliyordu
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

CHP, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki (AKPM) Türkiye raporuna karşı ret oyu kullanılması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden yapılan açıklamada AKPM’de kabul edilen Türkiye raporuna CHP’nin görüşlerinin yansıtılmadığını ve eksiklikleri olduğunu belirtildi. Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyeliğinin sorgulanması eleştirilen açıklamada, “Muhalefete yapılan baskıyı sadece Öcalan’ın cezaevi koşullarına dayandıran, bir siyasi partinin politik perspektifini muhalefetin diğer tüm bileşenlerini yok sayarak kağıda döken bir metin halinde konseyin oyuna sunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Rapor, 20’ye karşı 72 oyla kabul edildi. AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti üyeleri ise rapora karşı ret oyu kullandı.

‘KAVALA, AKPINAR, GEZEN GİBİ İSİMLERİN DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİK’

Konuyla ilgili tepkiler üzerine CHP’den yapılan yazılı açıklamada, raporun eksiklileri olduğu savunuldu. Açıklamada, “Eski milletvekilimiz Eren Erdem’in durumuna, ayrıca Türkiye’de muhalefete yapılan baskıların sivil toplum mensuplarına da yaygınlaştırıldığına, örneğin Osman Kavala, Metin Akpınar, Müjdat Gezen gibi isimlerin durumuna, CHP Genel Başkanı ve milletvekillerine açılan ölçüsüz tazminat davalarına dikkat çekilmiştir” denildi.

‘METİNDE DİĞER MUHALEFET BİLEŞENLERİNİN GÖRÜŞLERİ YOK SAYILDI’

CHP’nin görüşlerinin rapora yansıtılmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu görüşlerimizin hiçbiri metne yansıtılmamış, karar tasarısı toplumsal muhalefetin partiler dışı dinamiklerini tamamen görmezden gelen, muhalefete yapılan baskıyı da neredeyse sadece Öcalan’ın cezaevi koşullarına dayandıran, bir siyasi partinin politik perspektifini muhalefetin diğer tüm bileşenlerini yok sayarak kağıda döken bir metin halinde konseyin oyuna sunulmuştur. Son olarak rapor, Türkiye’nin Demirtaş ile ilgili AİHM kararını uygulamaması halinde Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyeliğinin geleceğini Bakanlar Komitesi’nde tartışmaya açacak kadar ileri giden bir hal almıştır. İktidar AİHM kararlarının uygulanması yükümlülüğümüzü hiçe sayan tutumunu sürdürmeye niyetli olduğunu göstermiştir.”

‘TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ’

CHP’nin Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyeliğini önemli bulduğu ve üyeliğin sorgulanmasının kabul edilemeyeceğini belirten açıklama şöyle devam etti:

“CHP ise, Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyeliğini önemsemekte ve bu üyeliğin Türkiye’nin yeniden demokratik özgürlüklere kavuşması için mutlaka sürdürülmesi gerektiğini düşünmektedir. Ülkemizin üyeliğini sorgulayan bu karar tasarısını bu yönüyle kabul etmediğimizin mutlaka gösterilmesi ve bu yaklaşımın reddedilmesi karar tasarısına olumsuz oy vermemizdeki yukarıda dile getirilen eksikliklerle birlikte en önemli saikleri oluşturmuştur.”

BÖKE’DEN AÇIKLAMA: AYDIN KESİMİ EKSİKTİ

Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir miiletvekili Selin Sayek Böke ise “AKPM ile ilgili speküle edilen olayın aslı budur. İddia edildiği gibi rapor “Türkiye’de muhalefete yapılan baskı” raporu değil, toplumsal muhalefetin sol/sosyalist/sosyal demokrat/sanatçı/aydın kesimini görmezden gelen bir rapordu. Öyle olmasaydı nasıl bir tutum alacağım, bugüne kadar parlamenterlerin tutuklanması meselesi başta olmak üzere her zeminde hiç çekinmeden yaptığım mücadeleyle sabittir.” ifadelerini kullandı.

Previous Post

Hüda Kaya'nın işkence edilen oğluna 15 ay ertelemesiz hapis cezası

Next Post

Buldan: Bize düşen direnişi yükseltmektir

Bizi Twitter’da takip et

Tweetlerim
Tanzim satışın foyası ortaya çıktı: Bağış yapılan ürünler parayla satılıyor

Tanzim satışın foyası ortaya çıktı: Bağış yapılan ürünler parayla satılıyor

El Nusra Lideri Culani, ağır yaralı olarak Antakya’da hastaneye getirildi

El Nusra Lideri Culani Antalya’ya sevk edildi

Hüda Kaya’dan tacizi savunan Soylu’ya ‘hodri meydan’

Hüda Kaya’dan tacizi savunan Soylu’ya ‘hodri meydan’

Fitch’ten Türkiye ekonomisi için korkutan açıklama: Dolar 8.2 olacak

Fitch’ten Türkiye ekonomisi için korkutan açıklama: Dolar 8.2 olacak

Türbanlı üniversite öğrencisi, gözaltına alınırken polisin tacizine uğradı

Polisin cinsel tacizine maruz kalan türbanlı kadın konuştu

Özgür Manşet

© 2018 ozgurmanset.net - Tüm Hakları Saklıdır, izinsiz kullanılamaz.

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

Bizi Takip Edin

  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Kadın
  • Yaşam
  • Kültür
  • Spor
  • Tüm Haberler
  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

© 2018 ozgurmanset.net - Tüm Hakları Saklıdır, izinsiz kullanılamaz.