Şehir merkezinde grup şeklinde gezen ve yurttaşlara saldıran köpekler korkuya neden oluyor
HABER MERKEZİ/ ÖZGÜR MANŞET
Mardin’de şehir merkezinde artan köpek sayısı halkı korkutup tedirginlik yaratıyor. Köpeklerin anayolda trafiği kapattığı ve insanlara saldırdığı görülüyor. Yurttaşlar bundan şikayetçi olduğu halde tedbir alınmadığını ve bunların insanlara saldırarak tedirginlik yarattığını korkuya neden olduğunu belirtti.
Şehir merkezinde ve ana cadde ve yollarda gezen köpeklerin saldırdıkları sonucu rahatsızlığa neden oldukları görüldü. Bunadan şikayetçi olan yurttaşlar Kayyum belediyesinin bir çözüm bulmadıklarını vurguladı.
KÖPEKLERİN İNSANLARI ÖLDÜREBİLDİKLERİNİ GEÇENLERDE GÖRDÜK
köpeklerin sayıca son dönemlerde daha çok arttığını belirten yurttaş Leyla Baş, Mardin Şikayet masasına bunu belirtmelerine rağmen bir çözüm alınmadığını ve halkın bundan tedirgin olduğunu belirtti. İşten eve geç saatte dönen ve sabah erkenden okula giden çocukların olduğunu belirten Baş, ” Daha geçenlerde haberlerde gördük ki köpekler insanları öldürebiliyor. Şikayetlerimiz umursanmıyor bu çok önemli bir konudur insanların hayatlarını tehlikeye sokuyor sadece saldırmıyor arabaların arasından geçerek köpekler trafikte de sorun yarattığı görülüyor. bu sürücüler içinde sıkıntılı bir durum” dedi. Sözlerine devam eden Baş, geceleri bile sokakta kimse yokken bile görültü yaptıklarını havlama seslerinin duyulduğunu belirtti.